PERINGATAN!!!

Sila pastikan lu olang mempraktikkan senaman lidah sebelum membaca entli Apek, aduan ditelima mengatakan seolang pengunjung telah tergeliat lidah selepas membaca Apek punya entli...tankyu

~Starwalk~

Wednesday, June 30, 2010

Quarter Final : World Cup 2010

2 comments

Perlawanan peringkat kalah mati telah pun taman..berikut apek ada sediakan 8 pasukan yang akan berentap di peringkat suku akhir.

Monday, June 28, 2010

Proof! Photographic evidence that the England goal was not in!

22 comments

Kuikuikui..entli ni khas untuk penyokong England....pagi tadi apek ada terima email dari member apek..so lu olang cekedot...No komen dali Apek!;P

Sunday, June 27, 2010

Serius Apek terpesona!

18 comments

Semasa sibuk berwalking selepas menonton Piala Dunia 2010 tiba-tiba apek terhenti lama disebuah belog...eh apa pasai ar????sebab apek jumpa amoi apek dekat sana....kuikuikui...terpesona apek dengan penampilan amoi apek ni!;p Nak tau kisa amoi apek ni pakai tudung ke? jom masuk sini..traffic-sha

Comey x amoi apek pakai tudung??hehehehe

Saturday, June 26, 2010

World Cup 2010 Stage 2: Round of 16

1 comments

Kesemua perlawanan ke-3 dalam kumpulan telah pun tamat pagi ini. Apek ada sediakan negara-negara yang telah layak ke peringkat seterusnya.

Thursday, June 24, 2010

Stage 2: Round of 16 [World Cup 2010]

2 comments

Diatas adalah 8 pasukan awal yang layak ke Peringkat ke-2 : Round of 16. Dan ada lg 16 pasukan yang akan berentap selepas ini untuk merebut 8 tempat terakhir.

Wednesday, June 23, 2010

Argentina!! Messi!!

10 comments

Masuk Piala Dunia kepala apek tak sempat nak pikir entri baru..dalam kepala mau tengok bola saja ekekeke..apa-apa pun tahniah buat pasukan kesukaan apek Argentina kerana memenangi perlawanan dengan Greece pagi tadi....yarebbbaaa....glasias porketo to Messi kerana menjadi pemain terbaik perlawanan.


 

Monday, June 21, 2010

Team pertama terkeluar dari Piala Dunia 2010

12 comments




Setelah tertewas 2-1 kepada Denmark pada perlawanan kedua peringkat pertama, Cameroon tidak bernasib baik kerana tidak layak ke pusingan kedua sekali gus menjadi negara yang pertama terkeluar dari saingan Piala Dunia kali ni.

Brazil pula dijangka akan menjadi negara kedua yang layak ke pusingan ke-2 selepas Belanda jika mereka berjaya menewaskan Ivory Coast pagi ini.

Apa-apa pun hidup Argentina!kuikuikui;)

Sunday, June 20, 2010

Mencuci Kemaluan Dengan Betul

16 comments


Apa yang perlu dilakukan selepas membuang air kecil

Ini hali apek tamau celita pasal apek lagi..ini hali apek mau share something sama semua olang. Baru-baru ni apek ada jumpa satu entri dan tertarik dengan isi didalamnya, jadi apek lasa tak salah jika apek share sekali dengan lu olang. Thanks kepada teratak inspirasi untuk entli ni. hehehe.

olang kata "sharing is caring" kn

Amalan dibawah ini tidaklah dirasakan lucu atau lucah, tetapi sebagai panduan hidup sebagai umat Islam di muka bumi ini, Insyaallah Ramai orang merasakan dirinya cukup bagus dengan banyak amal ibadahnya, sedekahnya dll tetapi masih tidak terlepas dari azab api neraka.


Syedina Abu Bakar pernah hendak menyembahyangkan mayat si polan tetapi tiba-tiba tersentak dengan suatu benda bergerak-gerak dari dalam kain kafan si polan itu. Lalu disuruhnya orang membukakannya. Alangkah terkejutnya apabila seekor ular sedang melilit kepala anu mayat sipolan itu.


Syedina Abu Bakar mencabut pedang lalu menghampiri ular tadi untuk dibunuhnya. Tetapi ular itu dapat pula berkata-kata, Katanya” Apakah salah ku kerana aku diutus oleh Allah untuk menjalankan tugas yang diperintahkan” Diselidiki amalan sipolan semasa hayatnya, jelas dia merupakan orang yang mengambil ringan dalam hal menyucikan kemaluannya apabila membuang air kecil.


Untuk kaum lelaki, apabila lepas membuang air kecil, disunatkan berdehem dua atau tiga kali supaya air kencing dipastikan keluar kesemuanya. Lepas itu urutlah batang dari pangkal ke hujung beberapa kali sehingga tiada lagi air kencing yang berada dalam saluran. Kemudian basuhlah dengan air sesucinya.


Untuk kaum wanita pula, apabila membasuh kemaluannya, pastikan dicucikan bahagian dalam dengan menjolok sedikit dengan jari dan dipusing-pusingkan semasa dilalukan air bersih. Bukan dengan hanya menyimbahkan air semata-mata. Jika dengan melalukan air sahaja ia tidak membersihkan bahagian dalam kemaluan wanita yang berbibir-bibir itu.


Dr Masitah Adam
Fakulti Perubatan Islam
Sektor Kebahagiaan Rumahtangga

Thursday, June 17, 2010

Kedukaan terubat

19 comments

Hati yang resah masih belum terubat. Ada something yang apek tunggu-tunggu hari ni.  Dekat tempat kija asik tengok jam saja bila boleh balik. Bila duk asik tengok jam rasa macam lambat pulak jarum minit ni berjalan.   Mau balik awal pun lasa macam tak guna, baik tunggu saja.

Time balik kija rasa seronok laen macam, apek merempit pun menjadi kalah Apit berpuluh-puluh keta apek menyelit kuikuikui, kalo hari biasa rasa mcm serba tak kena saja nampak sangat benda yang ditunggu-tunggu tu semakin hampir ekekeke.

Dah sampai rumah parking moto tempat biasa. Masuk-masuk bukak baju terus pigi mandi, mak apek tengok pun dah geleng kepala, bukan apa mungkin pelik sebab tak penah tengok anak terunanya balik-balik kerja terus ke bilik mandi.

Bila dah wangi terus parking depan tv kuikuikui masa yang ditunggu hampir tiba, semakin hampir semakin lambat pulak, kadang-kadang terasa macam tunggu mau buka puasa saja kekeke. Cukup time bola pun mula akhirnya perlawanan yang ditunggu telah pun bermula...Argentina vs Korea Selatan, game tak berapa cantik apa-apa pun apek begitu happy sebab my dream team menang 4-1...apek tulis panjang-panjang pun sebab mau bagitau ini celita saja..kuikuikui talak awek pun hepi maa....

Sunday, June 13, 2010

Gundah gulana

37 comments


3-4 hari ni lasa macam tak sedap hati. Buat kerja serba tak kena, mau sarapan pagi pun tak lalu. Hilang tumpuan pun ada. Penyakit apa yang dah menyerang apek ni, nak kata terlepas 1st game world cup tak pulak kot...mengeluh panjang apek dibuatnya.....

Pikir punya pikir patutla pun baru apek pasan rupa-rupanya amoi yang apek usha pagi-pagi sebelum pegi keja tak ada. Dah 2-3 hari tak nampak biasanya setiap pagi sebelum apek pigi keja itu amoi akan duduk didepan rumah menunggu bas sekolah. Dapat tengok senyumannya setiap pagi pun dah cukup memberi 'energy' kepada apek untuk bekerja selama 8 jam ekeke.

Sikalangkan cuti sekolah memangla tak nampak rupa. Rumah pun kosong, agaknya ini amoi pergi bercuti ke langkawi kot.

Apek pun mau bercuti jugak tapi bukan di pulau.....di tengah lautan.......huuuuu.....nak tenangkan hati....nanti proceed ekekeke;)

Thursday, June 10, 2010

Jadual Piala Dunia 2010 [download]

13 comments

Tinggal sehari hari saja lagi mau Piala Dunia. Bagi yang minat bola mesti dah tak sabar-sabarkan..samala macam apek ekekeke...kat sini apek nak share dengan lu olang jadual Piala Dunia 2010. Dalam jadual ni lengkap dengan jadual perlawanan, pasukan dan juga stadium. Yang bestnya dalam jadual ni lu olang boleh edit sendiri result-result terbaru. Kedudukan pasukan akan berubah-ubah berdasarkan formula yang telah dibuat.

lu olang boleh download kat sini
DONWLOAD!

Wednesday, June 9, 2010

Israel Inside (israel dalam pc kita)

21 comments


Dunia tengah kecoh-kecoh pasal itu islael talak guna yang semakin menjadi-jadi dengan menyerang kapal misi pasukan  bantuan antarabangsa. Siapa yang talak terbakarkan dengar itu cerita. Sini apek tak mau cakap pasal itu serangan sebab dah ramai kawan-kawan kita share itu celita.

Apek mau share something yang apek baru tau, ape tak sure lu olang sudah tau ka belum. Sebenarnya ada logo bendera Israel dalam kita punya pc. Apek pun tak sangka tapi bila dah check ada pulak itu logo tak guna. Boikot punya boikot lupa-lupanya ada pulak lambang Israel dalam apek punya lappy. Sekarang apek dah pun buang itu lambang...jom-jom suma mali kita buang.

check kat sini...banyak gila...

klik My Computer > Drive C > Program Files > Microsoft Office > Media > CAGCAT10 > tengok image J0285926 (ada logo israel bukan?) delete it!

klik My Computer > Drive C > Program Files > Microsoft Office > Clipart > PUB60COR > tengoh image-image ni J0152690, SY01462_,SY01491_,BD00116_, J0102594, J0212299, J0216600, J0237336, J0239191, J0287415, SY01491_

Delete semua....nyah kau dali pc apek ekeke...boikot habis-habisan!

Tuesday, June 8, 2010

Jenama di World Cup

15 comments

World Cup semakin dekat hehe xsabar pulak apek nak tunggu ekekeke..Bila berborak pasal World Cup ni apek tertarik dengan tajuk berita diakhbar baru-baru ini iaitu 'perang jenama'. Saingan bola bukan sahaja diatas padang tapi melibatkan jenama-jenama terbesar yang menjual barangan sukan semasa Piala Dunia. Jenama yang yang paling popular di Piala Dunia sudah tentulah Adidas dan dua pesaing utamanya, Nike dan Puma. Ketiga-tiga jenama ni akan memeriahkan lagi kempen Piala Dunia nanti.

Apek ada sediakan sedikit tentang info ringkas ketiga-tiga jenama ini.

Adidas


Adidas merupakan pengeluar barang sukan dari negara Jerman. Ditubuhkan pada 1924 oleh Adolf Dassler. Produk-produknya termasuk kasut, beg, kemeja, tali jam, kaca mata dan barang sukan lain-lain. Adidas merupakan pengeluar barang sukan terbesar di Eropah, serta kedua terbesar di dunia, selepas Nike. Negara yang menggunakan jenama Adidas di Piala Dunia Argentina, Mexico, Sepanyol, Denmark, Perancis, Jerman, Greece, Japan, Nigeria, Paraguay, Slovakia,

Nike

Nike, Inc. ialah syarikat yang menghasilkan kasut, pakaian dan alat-alat sukan serta aksesori dari Amerika Syarikat yang merupakan salah satu syarikat sukan yang terbesar di dunia. Diasaskan oleh William J. "Bill" Bowerman dan Philip H. Knight pada tahun 1972. Nike juga bergabung dengan Syarikat Umbro. Negara yang menggunakan jenama Nike di Piala Dunia Australia, Brazil, England, Korea Selatan, Belanda, New Zealand, Portugal, Serbia, Slovenia, Amerika Syarikat.

Puma

Diasaskan oleh Rudolf Dassler pada tahun 1948, sejak meninggalkan abangnya Adi (Adolf Dassler) di Adidas. Syarikat yang terletak di barat Jerman ini menghasilkan barangan sukan seperti kasut, pakaian. Puma juga menjadi jenama utama yang menaja pasukan tuan rumah di Piala Dunia. Negara yang menggunakan jenama Puma di Piala Dunia Cameroon, Ivory Coast, Itali, Afrika Selatan, Switzerland, Uruguay, Algeria

Saturday, June 5, 2010

imesra.com

41 comments

imesra.com

hehe cantik x?bukan olang tau tapi lukisan ekekeke.

Hehehe...ini hali apek lasa amat gembira sekali. Lu olang tengokla gambar atas ni. Dah tentula gambar pujaan hati apek iaitu cik Lisa Surihani...kuikuikui. Lawa x? mestila lawa..sebab lukisan ni dilukis sendiri oleh seolang yang berbakat iaitu Esther dan diatas keizinan beliau dapatla apek meletakkan ini gambar di belog apek hehehe...Toce-toce Esther...tq2 so much!..hehe

Apek tamau cakap manyak..kalo lu olang mau tengok lukisan-lukisan dia..lu olang boleh terjah ini website imesra.com

Friday, June 4, 2010

Mad Sempit

17 comments



Kagum dengan pelumba Cup Prix

Apit bukan nama sebenar, seolang mat lempit yang disegani di kampung. Setiap ujung minggu dia akan tulun wat aksi, budak-budakla menjadi penonton setia mamat solang ni. Setiap kali moto dia 'up' budak-budak tak cukup umur akan jelit kesukaan sambil tepuk tangan, begitulah cara Apit mencali publisiti dikampungnya.

Jangan kata skil saja hebat kalo bab berhujah lagila, ini olang sembang memang talak penah jatuh punya. Bila bukak topik pasal motor, ini Apit memang boleh skor A apek ingat kalo ada subjek motor kat ipta 4 flats dia sapu. Kalo sembang pasal enjin habis segala teori dan pengilaan diulasnya memang powerla sampai Ah Kiat tokey kedai motor pun terdiam.

Kalo bab pakaian Apitlah yang up-to-date. Apek tengok serba-serbi, dari atas sampai bawah suma mau branded. Anak olang senang tak jugak, apek lasa sebab dia ada wat bisnes jual spare part moto kot. Dah pandai dalam bisnes ada rupa pulak tu memang jadi pujaanla minah-minah kat kampung ekekeke..Setakat mak budak tak sekolah lagila senang dapat, wekang itu motor petik ayat-ayat cinta petang tu jugak Apit bawa menarik.

Apit berbadan kecil dan kurus memang sesuaila kalo masuk itu Cup Prix, tambah pulak setiap minggu Apit slalu layan corner sampai berapi. Ramai jugakla olang termasuk apek rekemen pegi masuk itu Cup Prix tapi penah ditolaknya mentah-mentah sebab alasan kukuhnya yang tidak mahu meninggalkan peminat setianya dikampung. Katanya dia lebih suka duduk dikampung. Bila disuruh bekerja sama Ah kiat itu olang tak mau pulak katanya lebih seronokl melepak sama sekutunya dikampung berbanding sama tokei kedai tu.......

.aiyaa..mcm ini punya olang pun ada ka?ingatkan mat lempit macam ni sudah tak wujud..

Wednesday, June 2, 2010

Thanks untuk awards dan tag

4 comments

Kalo tak buat tag dan amik award ni lasa macam serba-salah pulak dekat olang yang bagi ni..wat kija tak senang, makan tak kenyang, semayang pun macam tak kusyuk ekekeke;P..Solila lambat amik...apek sibuk sangat dengan kija...sampai entli pun tak sempat nak buat.

Thanks for Krole, Cik Cepet , ChekguAlong, Mawaddah, Butterflies-lover dan ada lagi apek tak ingat lasanya...yang penah bagi tu tinggalkan komen kat sini..


Dari Mawaddah Mawaddah







Dari Mawaddah dan ChekguAlong







Dari Mawaddah Mawaddah dan Aku Chumel






Dari Mawaddah Mawaddah







Tag dari Krole dan Butterflies-Lover

i) 10 fakta tentang saya (nampak mcm senang tapi susah mau jawab)
- berotak untuk berfikir
- berpakaian
- boleh makan
- boleh dengar
- boleh cakap
- boleh tido
- boleh jalan dan berlari
- boleh ketawa
- boleh menangis
- last skali of kos la apek laki ekekeke.....manyak lagi ni tapi mau 10 saja hehehe

ii) 10 perkara menakutkan saya
- wat silap
- seksaan kubur
- telsesat dipadang pasir
- teljun bangunan
- potong tgn sendili
- buat benda yang menyakitkn diri
- nek motor dengan mat lempit
- di tengah lautan solang2
- pelempuan
- bos pa

iii) 10 perkara yang selalu aku sebut
- monink...
- hai..
- uit..
- weh...
- betui ka??
- pssttt...
- thanks..
- okei...
- hurmm
- yesss..!.

iv) 10 perkara yang amat bernilai bagi saya

= Agama
- Mak
- Abah
- Abang
- Adik
- Adik lagi solang
- Dili sendili
- bila olang tolong apek.
- ic
- lesen
- Atm kad

v) 10“pertama kali” dalam hidup saya
- pertama kali dapat tag macam ni
- pertama kali dapat soalan macam ni
- pertama kali jawab soalan mcm ni
- pertama kali jawab tag berjam-jam
- pertama kali diberi tag oleh lelaki (krole)
- pertama kali pening jawab tag
- pertama kali makan nasi tak habis
- pertama kali tak topup sebulan
- pertama kali apek menipu sebab nk jawab soklan ni
- pertama kali ku memandang wajah si dia...ekekeke

vi) 7 kawan yang yang kena tag ini,.
- Apek tag semua yang baca ni...

Tag dari Cik Cepet


anda eppie skrang.??
sekalang tak kot
knape anda eppie.??
Kan dah jawab tak hepi tadi
mende yg leyh wat anda eppie
orang wat lawak kot
penah dpt taG sblum neh.??
penah
warna yg anda suke.??
Of kos Melah ekekeke
7 owg yg na di taG && sebab
Tag semua...hehe

Newer Posts Older Posts Home

.
Powered by Blogger.