PERINGATAN!!!

Sila pastikan lu olang mempraktikkan senaman lidah sebelum membaca entli Apek, aduan ditelima mengatakan seolang pengunjung telah tergeliat lidah selepas membaca Apek punya entli...tankyu

~Starwalk~

Tuesday, May 25, 2010

Shoutmix kena banned? apek ada penyelesaiannya

21 comments








Wa kena banned! Lu olang pelasan x apek punya shoutmix chat dah bertukar jadi Cbox?kekeke..lu olang tau kenapa?semalam
En Otomen88 pun ada tanya apek kenapa apek punya URL sudah kena banned sama shoutmix. Bila dah kena banned apek tak bolehla nak chat kat blog sendiri ataupun blogwalking kat mana-mana blog atau domain yang pakai Shoutmix macam apek…hurm..kalo kena mesti lu olang mesti tensionkan? Apek dah kena banned 5 jam pun sudah tak tentu arah hahaha…

Macam-macam cara apek cuba untuk selesaikan masalah ni tapi tak dapat jugak, setakat ni apek dah kirimkan surat cinta pada Admin Shoutmix tapi tak jugak dibalasnya. Ada olang sampai berbulan-bulan tetap tak dapat jawapan, Shoutmix tetap kena banned!

Itu hali apek ada baca artikel Cik Ellis yang mengalami masalah sama macam apek, sekarang apek tengok itu amoi sudah pun bertukar kepada Cbox. Bagi apek kalo tukar pun tak guna kalo URL dah kena banned, kalo u olang pakai shoutmix apek tetap tak boleh chat or tinggalkan jejak. Kat bawah ni antara chatbox yang popular dalam blog.

Shoutmix = apek xboleh chat! (kena banned)

Cbox
=boleh chat (belom kena ban)


Free Shoutbox
=boleh chat (belom kena ban)

Apa pasai kena banned eh???banyak sebab mengapa URL or IP Address kita kena banned, contohnya macam sesetengah kes bila kita mau blogwalking kita akan buka blog sehingga 10 tab, then kita akan mesej benda yang sama pada setiap page (maksudnya kita berkali-kali menggunakan perkataan yang sama) dan juga cara kita menyampaikan mesej dengan cepat dari blog ke blog lain(bagi yang mempunyai internet yang laju). So pihak admin contohnya dali Shoutmix mungkin akan mengangap kita cuba melakukan spam. Itu sebabla kena banned. Hehe apala apek wat sampai kena banned ni hehehe..tak faham betul apek hanya mau kunjung-mengunjung hehehe…

Apek try punya try akhirnya apek dapat jugak penyelesaiannya hehehe……apa penyelesaiannya?hehehe mana ada! Dah kena banned tu kena banned jugakla wakakakaka…hehehe takla apek gulau-gulau saja. Sebenarnya ada lagi cara len macam tukar URL lu olang kepada yang baru, tapi bagi yang dah lama berblog takkan plak tiba2 nak tukar yang barukan. Cara yang lain pulak dengan menukar blogspot@wordpress kepada  .com@org. Merumitkan jugakla kalo nak tukar.

Cara yang paling berkesan sekali nak selesaikan jika URL lu olang kena banned ialah dengan memendekkan URL lu olang. Contohnya www.faisalrozi.blogspot.com sudah kena banned sama itu shoutmix, sekarang apek pendekkan URL apek menjadi kepada kod lain.

U olang try tekan kod ni keluar apa hehehe :  http://xly.me/22z

So yang mana URL kena banned macam apek tu kalo nak blogwalking kat shoutmix boleh la try pendekkan URL lu olang kat laman web bawah ni:


Selamat mencuba oke.. Tryla semua mana tau ada yang boleh pakai, apek tak sure suma olang boleh pendekkan atau tidak dan apek juga talak pasti URL baru ni boleh tahan berapa lama sebab takut jugak kalo web-web kat atas tu dah takdek nanti, tapi wat masa ni sekurang-kurangnya apek dah boleh blogwalking macam dulu. Bukan apakan kalo tak blogwalking apek lasa macam telhutang ja sama lu olang semua hehehe…


Kalo sesapa yang dah try dan ada effect tolong rojer apek oke....Thanks kawan! 

Newer Posts Older Posts Home

.
Powered by Blogger.