PERINGATAN!!!

Sila pastikan lu olang mempraktikkan senaman lidah sebelum membaca entli Apek, aduan ditelima mengatakan seolang pengunjung telah tergeliat lidah selepas membaca Apek punya entli...tankyu

~Starwalk~

Saturday, July 31, 2010

Asyraf johan Imam Muda

8 comments

Waa baru-baru ni sempat juga apek layan final Imam Muda di Astro Oasis. Best sangat sebab dapat tengok anak-anak muda begitu bersemangat untuk bersaing menjadi Imam Muda. Penantian selama tiga bulan untuk mencari Imam Muda terunggul bagi musim pertama kini telah terjawab apabila peserta dari Pulau Pinang, Muhammad Asyraf Mohd Ridzuan, diangkat sebagai pemenang program realiti konsep dakwah yang pertama didunia itu.

Beliau menewaskan Hizbur Rahman Omar Zuhdi, 27 yang berasal dari Baling, Kedah, selepas peserta berusia 26 tahun itu tampil cemerlang dalam tugasannya sepanjang 10 minggu program itu berlangsung di Astro Oasis yang disiarkan setiap Jumaat, jam 9 malam.

Muhammad Asyraf menerima hadiah berupa sebuah Proton Exora, pakej menunaikan haji dan umrah, wang tunai RM20,000, komputer riba Apple Macpro, Iphone 3G, pakej spa Maghribi, pakej percutian ke Bandung selama empat hari tiga malam dan berpeluang melanjutkan pelajaran ke Universiti Antarabangsa Al-Madinah, Arab Saudi.

Turut diumumkan pemberian biasiswa kepada semua 10 peserta yang dianugerahkan Yayasan Al-Madinah. Mereka bukan saja ditawarkan biasiswa pendidikan, malah boleh memilih bidang pengajian yang diminati pada peringkat sarjana.

Saturday, July 24, 2010

Muslim cleric: Malaysia won't ban Man U jerseys

0 comments

Wahh seminggu xupdate..apek manayk busy...keja+study..apek ada terbaca artikel so apek pikr mau share saja..cekedaout...


KUALA LUMPUR, Malaysia – Islamic authorities have no plans to issue an edict banning Manchester United jerseys in Malaysia despite recent tabloid reports that Muslims have been urged not to wear the Premier League club's shirts because the emblem features a devil.

Harussani Zakaria, a cleric from northern Perak state, said jerseys with devils, crosses or skulls promoted the "wrong value" for Muslims but that doesn't mean he wanted them banned.

"We just advise people not to wear this," he told The Associated Press on Friday. "Satan is for us our enemy ... It's the wrong value. Satan is always bad."

His clarification follows domestic and international news reports which claimed that Manchester United jerseys and uniforms of other international teams and clubs had been banned for Muslims in Malaysia. The Manchester United emblem features a red devil holding a trident and the club is sometimes referred to as the Red Devils.

Harussani said other clerics shared his opinion but they didn't plan to pass any edict to ban the attire either. He said many football fans were unaware of the image on the emblem.

Manchester United is among the most widely supported football clubs in Malaysia, where a tabloid report of the ban on the jerseys failed to cause a stir.

Malaysia has long been billed as a moderate Muslim country, though controversial religious edicts, such as a ban on yoga for Muslims, have made headlines recently. Some 60 percent of the country's 28 million people are Muslim.

Saturday, July 17, 2010

Adidas Juara Dunia, Nike Penjaring Gol

4 comments


Hi semua..ingat lagi tak dulu apek penah post pasal perang jenama di Piala Dunia..kini dunia telah pun mendapat keputusan bagi kategori pengedar serta penaja rasmi Piala Dunia.

"Adidas adalah juara dunia tetapi Nike menjaringkan gol kemenangan."

Adidas yang menaja jersi skuad Sepanyol, menang 1-0 ke atas Belanda pada perlawanan akhir sekali gus menobatkan kembali jenama 'tiga garis' itu kembali ke podium. Nike pula yang menaja skuad Belanda, heboh mengatakan bahawa gol diperlawanan akhir itu dihasilkan pemain yang mengenakan but Nike - Andres Iniesta. Jenama Jerman, Puma yang juga pengedar ketiga tertinggi Piala Dunia, turut mencapai kejayaan.

Wednesday, July 14, 2010

Latest FIFA World Ranking

4 comments

Salam all....kita balu saja abis world cup kan...tapi rata-rata masih lagi membincangkan isu Piala Dunia ni...Okla apek mau share latest punya ranking yang balu dikeluarkan oleh FIFA selepas Piala Dunia 2010 balu-balu ini...


Apek lasa itu FIFA lupa satu benda lagila....mana Paul Si Sotong Kurita????kuikuikui;P

Monday, July 12, 2010

Sepanyol Juara Piala Dunia 2010

11 comments



JOHANNESBURG – Sepanyol muncul Juara Piala Dunia pertama di bumi Afrika apabila menewaskan Belanda 1-0 menerusi jaringan Andres Iniesta pada minit ke-116 masa tambahan.

Kedua-dua pasukan terikat 0-0 pada separuh masa pertama.
Tindakan pengadil England, Howard Webb melayangkan kad merah kepada pertahanan Belanda, John Heitinga pada minit ke-109 menjadi detik kejatuhan ‘The Flying Dutchman’.- UTUSAN.

Sementara itu pemain muda Jerman Thomas Mueller menerima kasut emas 'Golden Ball' selepas David Villa dan juga Wesley Sneijder gagal menjaringkan gol pada perlawanan akhir.

Lain-lain anugerah:
Diego Forlan dianugerahkan 'Golden Ball'
Iker Casillas dianugerahkan 'Golden Glove'

(Renungan Bersama : Perlawanan yang menyaksikan 'kad kuning' ditaburkan kepada ramai pemain kedua-dua pasukan. Perlawanan yang memaparkan pemain Sepanyol dan Belanda terlalu berhati-hati untuk membuat serangan sehingga hanya satu gol dijaringkan. Apapun satu sejarah tercipta dengan Sepanyol kini tergolong dalam kumpu

Saturday, July 10, 2010

Final World Cup 2010 : Netherlands vs Spain

6 comments





Profile

The final or bust. The Oranje have set lofty aims for their campaign in South Africa, 32 years after their 3-1 extra-time defeat by Argentina in the showpiece game, which itself came four years on from their 2-1 final loss to West Germany. Since the retirement of pioneering coach Rinus Michels, a multitude of players have followed in the footsteps of the Johan Cruyff generation without ever advancing as far as the final hurdle, though one particularly talented crop did claim the European title in 1988. Often seen as spectacular but mentally fragile, the Netherlands hope to banish that image under Bert van Marwijk, who took over in the wake of their disappointing UEFA EURO 2008 campaign.
He and his charges at least have history on their side this time around. The last team to reach a FIFA World Cup™ finals without dropping a single point in qualifying - West Germany in 1982 - went on to contest the final. The current Oranje vintage have made no efforts to conceal their ambitions and, once again, look on paper to have all the ingredients necessary to go far.
There Words
"We have a mission: that mission is to be champions of the world," Frank de Boer, assistant coach.
Profile
On a scale of one to ten, Spain's performance in qualifying for the 2010 FIFA World Cup South Africa™ can only be given top marks. On top of wins in each of their ten games, La Roja were the European Zone's second top scorers with 28 goals while conceding a miserly five at the other end. Maturity, resilience and the ability to overcome adversity were all in evidence during their campaign, and few national teams in world football are blessed with squads of such depth and sheer talent. The Iberians have not rested on the laurels of their UEFA EURO 2008 victory, consistently bringing in new faces without renouncing their commitment to attractive short-passing football.
The Words
"We've got good players and a well-oiled team, but there are some very strong sides out there. Our aim is to challenge for the next World Cup but we know how difficult it is. We're not the favourites but we are among the hopefuls." Vicente del Bosque, Spain coach.

Tuesday, July 6, 2010

Hikayat penyokong Argentina

26 comments

Awai-awai lagi dah keluar lumah cali tempat kat kedai mamak
kalo boleh nak duduk depan-depan skali
layan plak teh tarik gelas..
 semata-mata nak tengok match German vs Argentina

Gol pertama apek dapat sms yg amat ringkas tapi dalam maksudnya:

"hahaha"

Gol kedua plak menyusul di separuh masa kedua, yang ni ganas sikit:

"Bungkusla he3"

Gol ketiga makin rancak pulak tepon apek berbunyi, tak henti plak 2..

"apa dah jd?"

"dont cry for me argentinaa"

"apa ni wehh dah kena lauk...hahaha"

Masuk gol keempat, terus dapat calling.......

"hellooooo...hahaha..apa sudah jd dengan argentina...mana 'hand of god'......."

"apala argentina xbuleh pakai...4-0...setaun bawak balik sebijik yoo..sampai 4 taun hahahaa"

ada satu call apek terpaksa decline sebab banyak sms masuk
angkat pun buang masa mmg kena kutuk

Argentina kalah memang apek tak kisah sangat...org sms call kutuk-kutuk memang apek boleh tahan lagi...tapi satu sms ni memang bikin apek panas

"WEIII...BALIK KANG TAPAU ROTI KOSONG EMPAT!"

cis......hampeh betuila ini olang.


Monday, July 5, 2010

Mohd Juara Mentor 4

2 comments


Wahh kita pause kejap sal world cup. Sapa yang menang mentor 4? oke...Juara Mentor musim ke-4 disandang oleh MOHD yang merupakan protoge kepada Ziana Zain. Beliau yang mengumpul 71 mata mengalahkan dua peserta lain iaitu Nani dan Adi. Tahniah kepada Mohd dan juga Ziana Zain.

Mohd yang menyanyikan lagu yang dicipta khas untuknya iaitu Cinta, dan juga lagu pilihan yang lain Tragedi Oktober dan Itu Kamu telah membawa pulang RM100,000 dan juga trofi. Manakala Adi dan juga mentornya Dayang mendapat tempat ke-2 dengan membawa pulang RM30,000 bersama trofi didikuti Nani dan juga mentornya Azmeer ditempat ke-3 dengan hadiah sejumlah RM10,000.

Sunday, July 4, 2010

Semi Finals : World Cup 2010

0 comments


Waa...argentina dah kalah...huhuhu

Thursday, July 1, 2010

World Cup 2010 Movie

10 comments

Aiyaa....hi u all...ini hali ada entli khas untuk oenyokong England lagi. Kali ni pulak part 2 dali apek...jomm...cek kat bawah..

Newer Posts Older Posts Home

.
Powered by Blogger.