PERINGATAN!!!

Sila pastikan lu olang mempraktikkan senaman lidah sebelum membaca entli Apek, aduan ditelima mengatakan seolang pengunjung telah tergeliat lidah selepas membaca Apek punya entli...tankyu

~Starwalk~

Wednesday, May 19, 2010

Tempat pelik Apek nak lawat tak pun honeymoon

Ini hali apek mau bagitau kpd blogger tempat-tempat kediaman pelik yg apek telingin mau pigi..apek lasa ini punya tempat mau wat honeymoon pun ok wat...kekeke...memang agak romantik dimata apek..tp bagi brader2 or amoi2 kat luar tu apek talak tau,sesetengah olang mesti kata pelik tapi bagi apek ini adalah tempat yang unik harus apek pigi...mali2 apek mau tunjuk pada lu olang......





Earth House (Switzerland)

~Juga dikenali sebagai Earth Sheltered Home (lumah perlindungan bumi) terdapat di Switzerland. Kediaman ini dileka (direka) oleh Peter Vetsch untuk tujuan mengekalkan alam sekitar. Dinding punya kediaman diperbuat dalipada tanah yang menggunakan rekaan organik sekaligus dapat melindungi penghuni dalipada tanah luntuh,angin dan ribut. Kalo lu olang penah tengok The Lord of The Ring lu olang tau ini kediaman.





Shell House (Mexico).

~Shell House (Rumah Kulit Kerang) dibina oleh Senosiain Arquitectos (ini apa punya nama) untuk pasangan di Mexico sebagai merelisasikan impian dan lambang kasih sayang dalam sesuatu hubungan meleka(mereka). Diperbuat dalipada rangka keluli dan konkrit ini kelihatan seperti seekor siput yang mempunyai sebuah taman didalamnya. Bahagian dapur dileka dengan bentuk lidah yang kelihatan seperti hidup di dinding manakala ruang tamunya mempunyai sebuah sofa yang berupa seekor ampai-ampai.




Toda Hut (India)

~Dikenali sebagai Pondok Toda di Nilgiris, India belbentuk bujur telur dan mempunyai pintu yang kecil dibahagian hadapan. Ini kediaman diduduki oleh kaum Toda boleh didapati diperkampungan kecil dipanggil ‘munds’.



Bubble House (France)

~Ini kediaman macam tele tubies(siri kartun untuk budak berusia 4 tahun). Tapi bukan sebenarnya, kediaman ini telah dicipta oleh Antti Lovag, kediaman ini telah pun berusia lebih kulang 4o tahun dan terletak di Perancis. Kediaman ini juga terletak dikawasan dengan berpandangan Laut Mediterranean. Persekitarannya dihiasai oleh air terjun mini dan juga pokok Palma. Terdapat tiga buah kediaman ini dan salah satunya dicipta untuk Pierre Cardin.

Semua olang ada tempat yang ingin lawatikan...so dali observation yang apek dapat buat adalah sebenarnya ada juga satu lagi tempat unik yang setiap hali kita pergi dan terpaksa pergi, Kita juga tidak boleh mengelak dalipada tidak pergi ke tempat ini...tempatnya adalah.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


cantik menarik tertarik kau memang da bomm!kekeke


54 comments:

Colourful life said...

hehe..mang pelik..kikih
pic yang last sakali..terbaik..kui3

ika honey bunny said...

cantik2.. manyak romantik. tapi gambar yang last skali tu sangat tak menarik oke. hahaha

gooseberries said...

macam best duk dlm cengkerang cput..hee.. shell house n bubble house nmpak unik..nice2 =)

ApekxHensem™ said...

kekeke..sapa mau p jom...hehe

A f i q said...

hahaaha..
pic yg last sekali tu terbaek lah.
wakakaka XD

ApekxHensem™ said...

no kumen;P

Nur Hawa Mohd Zin said...

apek awe nak g Paris (kota fesyen), Disneyland ( nak jd princess) hehhehe

ApekxHensem™ said...

nka ikutt

░♥si lampu neon♥░ said...

hebat gak taste honeymoon ko nih weh ahahah

Nuraisyyah said...

hahak..memg best la nk wat tempat g honeymoon..;p

pic last 2 memg klau xg honeymoon pon..memg wajib g..cumaaa...agak ksian d situ.. hahahahahha:D

rossoneri said...

hahahah dah macam tandas ali baba bujang lapok

CiK QiQi said...

hahahha..yg last tu sgt2 sdey oke...nge3

ApekxHensem™ said...

kuikukui..jomla join apek

- d . a . r . i . a . s . u . e - said...

waaaaa....manyak unik loo...apex, lu pun sure unik punya olang....wa support..ini dipanggil art in life ;)

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

alo apex...itu tempat paling last dalam gamba ar..kalau tak pigi satu hali..memang xboleh ma...tempat wajib hali2 mau pigi...

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

haishhh...kenapa tetibe ik0t ayat apex ni? adoi...terpengaruh sudah..

shazika said...

wohaa..
unik la rumah2 ni apex

btoi ka wujud nih?

ApekxHensem™ said...

wujudla amoi...tp kat luar negalaa....

otomen said...

yg last sekali tu, warisan dunia, 'jamban condong'

Nur Hawa Mohd Zin said...

apek ikut awe nanti tolon angkt barang..blh kak? heheh

azie said...

kau memang da bomm apex haha, tu jamban zaman batu ka??? hehe

kitatauke said...

yang last paling pelik...hohoh....tapi cambest je kl dpt g tmpt2 dlm gambar tu..(kecuali yg last)..hohooh

fideila said...

comel giler tempat yang kedua and ke empat..hehe..yang picture last skali tak sanggup den.hhuhu

papabear said...

rumah yg terakhir adalah yg paling popular hahahah

ApekxHensem™ said...

kuikuikui...yg terakhir mmg popular dikalangan kita...;)

NiZaM Limited said...

wakaka..itu bubble house mmg nampak mcm teletubbies pnye tempat la. diorg buat pengambaran kat sane ek? ahaks..
last skali tu biasa je, tempat kediaman bangsa2 termenung. tp yg peliknya nape dia senget. tbe2 tumbang kantui plak org kat dlm. ahaks..

ApekxHensem™ said...

kekeke...ntahla zam..apek pun xsure...agak2nya la kot dorg wat pengambaran kat sana...

bab last skali tu senget sebab engineer salah pengiraan kot..hehehe;P

jane said...

gmbr bwah skali tk le blah
hahhahaha

DALILA MISMAN said...

apek ar, kalau lu nak g jalan2 kat tempat2 tu wa rasa wa nak itut ar..

tapi apek ar,tempat last tu banyak suwei oo..wa tanak itut...

ApekxHensem™ said...

layan~ kekeke

+akufobia+ said...

rumah ni boleh sewa ke ada orang punya?

ApekxHensem™ said...

layannnn~kekeke;P

✿nenek moden✿ said...

hahahaha..apa kes??apex oi..gmbr bwh tu..tiap2 hari kau pergi ok..hehe

Ezad said...

hu... yang gambar last tu aku taw apek.. kat mane.. tu mc kat malaysia kan.. hahaha....

lovelylady said...

tu cam jambam dlm cite P.Ramlee je..kalo honeymoon kt ctu kne bli minyak wangi bertong2 la..hehehe

ApekxHensem™ said...

yg bwh tu malaysiala..mane tatau..ekekeke

girlmansion# said...

haha... yg last tu x bleh blah.. hoho..

Nurulbadiah lai Mohd Ramli Lai said...

yang last skali..adalah yang pling cool dari tuan blog..:)

Linc Reshk said...

gua pilih shell house.. unik.. - rockers

http://cicaktonjeng.blogspot.com

.s.o.f.i.a. said...

nak ikut!!!!!!!!!!!

(tapi tempat last tu apek pi la sorang2)

Alyssa Villamor said...

haha menarik gak, 1 idea nk honeymoon kat mana selain kt pantai ;p

gades ain said...

Wow! unik! tp smart gilak oke! hehe. && yang paling bawah paling semart! seyes! :P

aduka said...

jamban mane syok honeymoon pek oi..
haha..

ApekxHensem™ said...

tq all..

ASaDa RyutaRo said...

hadoii... tempat menarik last tu cam best! siap dah sendal dengan kayu kat tepi.. hahaha

Ery Farieha said...

pelik tp menarek kot
tp yang last tu x langsung
haha

myFirdaus said...

ni kalau couple yang suke adventure, unique style and suke travel, mmg patot sngat2 laa.... romatik beb.... hik3... :)

aly said...

shell house tu cun la ^_^

ApekxHensem™ said...

@asada-ala baek tempat tu kuikuikui

@ery-memang xmenarik...hehehe tempat melabur

@myfirdaus-betul2 ada yg lomantik kekeke

@aly-yup apek pun suka itu shell house

gEe said...

nk honeymoon kat tmpat terakhir tu. haha

ApekxHensem™ said...

haaa..aiyaa butui ka??

aly said...

eh apek pun suka itu shell house ka?
okeh nti kite pigi sama2 la XD

ApekxHensem™ said...

metui ka amoi...hehehe jom2..

aly said...

set the date okeh ^_*

Post a Comment

Newer Post Older Post Home

.
Powered by Blogger.