PERINGATAN!!!

Sila pastikan lu olang mempraktikkan senaman lidah sebelum membaca entli Apek, aduan ditelima mengatakan seolang pengunjung telah tergeliat lidah selepas membaca Apek punya entli...tankyu

~Starwalk~

Friday, May 7, 2010

Apek mau dating....





 Amoi tu cakap dia punya atok siam mali, itu pasai dia punya muka nampak mcm chinese jugak.




hali ni...hali jumaat...mcm besala, asal masuk hali jumaat mesti wa rasa hepi sgt, buleh bgn awal lak tu...semangat nk p kija membuak-buak dalam diri wa ni.bkn apa kalo hali jumaat best sikit, time kija rasa mcm singkat saja, pastu ada pulak semayang jumaat...jgn ingt wa talak p semayang jumaat pulak..wa pegi..xpenah ponteng lg ekekekee...lagi satu, hali sabtu sama ahad wa ada cuti jugak,last dayla katakan kalo hali isnin wa paling xsuka mesti wa lasa mcm nk ponteng.

bila dah sampe tempat kija, petama sekali wa mesti check email dulu...bukan email yahoo tp email outlook (ofis punya)..mau tngok kot2 apa2 yg wa kena wat(dalam hati mintak2 xdak email yg soh wat kija yg memeningkan kepala gua) bila tgok email kije xdak tu hati ni apa lagi betapa gembiranya hahaha, wa tarak tunggu lama untuk bertindak, wa terus IM(instant messenger) kawan ofis ajak p mkn roti canai kat kedai mamak bawah ofis wa..nama ja kedai mamak tp suma pekerja mcm dari indon ja...mix kot...ni lagi satu yg wa talak paham...apa-apa pun pagi-pagi dapat pekena roti canai sama ayaq teh tarik mmg sedap.

Bila pelut dah kenyang wa masuk ofis..wa cali la bahan-bahan siket nk wat kije (habuan nak berlakon). sambil-sambil tu wa bukakla facebook...hahaha mmg aktiviti wa ni..(facebook,facebook jugak tapi kija mau setel). dok tgah sebok belek flend(friend) facebook tiba-tiba wa ternampak solang amoi cun..mmg terpesona la kalo tgok.. wa kenai ini awek pun dalam facebook saja...dalam ati yg sunyi sepi ini telasa telinginnn sangat mau jumpa itu awek..apatah lg kita olang duduk berdekatan(satu kawasan).

tanpa membuang masa waa telus msg itu awek cun (sebelum tu tgok belakang dulu kot2 ada olang skodeng aktiviti wa dlm ofis hehehe)

wa tulis ini macam ni"salam...hi...moninkkk, watpe, da brkfirst lom" (ayat poyo kebanyakkan lelaki yg nak ngolat awek)...wa cakap sama lu olang r..blom sampai 1 minit awek tu telus reply.

itu awek tulis "wasalam...haipp...moninkk..tgh keje..emm lom g xsempat pg td..lg pun mmg jrg brkfirst2 ni".

wa pun reply..bak kata olang putih stelet to the poin (solila kalo wa salah eja, masa SPM dulu wa fail BI kuikuikui) wa tulis" laa ish nape xmakan lg?..nanti perut kosong, sakit plak"(ni lagi satu ayat poyo lelaki amek berat la konon kekeke)then "petang ni after work char koey teaw nk?" wa tanya sama itu awek sambil mengekjas punggung wa(mcm tergedik-gedikla pulak).

"eh xpe dah biase dah xmakan pgi...char? ok bleh...ptg ni 5.30 ok?" itu awek reply.... wa lasa betul-betul talak sangka itu awek sudi mau jumpak wa...memang hali jumaat hali yg amat mulia..kekeke.

itu hali wa hepi sangat sebab mau jumpa itu awek cun...memang hati talak sabar mau balik..keja wa pun dah TunggangTerbalik..balik pun naik moto wa sinyum solang2. olang mau gelak, gelakla.. mau kata wa gila pun wa talak kisah punya yang penting wa punya hati hepy. Ada butui dakk???????


23 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

betol ke apex dating sama ini pelempuan, amoi cntik intan lydiana ~ awe pun dah terikut cakap cina lo ~

ApekxHensem™ said...

hahaha..kalo buti nti lu nampak apek dalam tv sama intu intan loooo..kekeke

Nur Hawa Mohd Zin said...

talak pecaya lo..hahahah

ApekxHensem™ said...

aiyaa lu knala pcy.....nti apek jumput

Illyani Ismail said...

apek, adeh la.. sejak mila mau cakap cina maa... amoi manyak senang hati maa.. hehe senang2 mali pi blog amoi kita bilaja cakap cina ok?? haha

shey said...

hahaha , tebelit lidah bc en3 ney ! :DD

Nur Hawa Mohd Zin said...

haiya apek..wa talak percaya leh...talak gambar ma...heheh..kasi letak gmbr la apek..

Lya Colours said...

baik lu date dgn gua apex
hehehe

ApekxHensem™ said...

yani~oke2 nti apek pigi u pnya blog...

shey~sudah terbelit?aiya lu ni amoi....mcm mna mau kawen sama apek kekeke...

hawa~talak buleh taluk gambar...nti leporter cali wa...huihuihui

lya~lu mau date ka?mali2..

Nur Hawa Mohd Zin said...

kasi edit ckt lah itu gmbr..hehehe..reporter dtg nanti jd femes la apek...ada untung blh berlakon sama ni amoi leh

ApekxHensem™ said...

sikalang pun sudah buleh blakon sama ini amoi..xpayah2 edit la hawa..kekeke..apek xmau femes..apek pemalu kuikuikui

Nur Hawa Mohd Zin said...

heheh..takpa-takpa..apek g amik cokelat kat blog saya kasi sama itu amoi cantik punye...

ApekxHensem™ said...

aiyaa..pelemluan dengan cokelat mmg xdapat dipisah kan kekekee

ika honey bunny said...

amoi mau tanya sama apek. bila kite mau kawen pulak apek? eh2, silap mau dating?

HonEyBuNNy said...

waduhhh..happynya lu...he3..nak datink matink jugak..ahhaha

Afzainizam said...

~~Selamat hari ibu~~

..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥
♥..♥  ╔══╦══╗╔╦══╗  ♥..♥
♥..♥  ╚═╗║╔╗║║║╔╗║  ♥..♥
♥..♥  ╔═╝║║║║║║║║║  ♥..♥
♥..♥  ║╔═╣║║║║║║║║  ♥..♥
♥..♥  ║╚═╣╚╝║║║╚╝║  ♥..♥
♥..♥  ╚══╩══╝╚╩══╝  ♥..♥
..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥

Ibu..
Di saat ku melihat dunia,
Kau tersenyum menangis gembirra,
Tatkala ku dibesarkan,
kau berikan segunung kasih sayang,
Selaut belaian..
Ibu..
Pengorbananmu akan ku balas,
Pengajaranmu sentiasa jadi pegangan,
Biarpun ombak merobek dunia,
Kau tetap ibuku yang satu.

Salam persahabatan dan salam perkenalan dari blog kami ... moga ade respon yang baik dari blog anda....
Salam ziarah salam muhibbah dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

shey said...

serononk betol org na belanje mkn neyy . haha

amirah said...

apek terer la..
xyah ayat2 bunga2..terus on

ApekxHensem™ said...

shey~apek mau blnja roti canan saja...ala mau??

amirah~besala amoi..hati iklas mmg xyah bunga2 meyhh..

huneybunny~jom2..jgn dating tepi longkang suda....

tq to Afza...tq all

maCy said...

wa mau pengsan baca ini entry..huhu

ApekxHensem™ said...

aiya lu jgn pengsan nti telukla apek

darkbatman said...

giler cun awek 2.. ahha..nice en3 bro

ApekxHensem™ said...

besala 2 darkbatman...;P

Post a Comment

Newer Post Older Post Home

.
Powered by Blogger.