PERINGATAN!!!

Sila pastikan lu olang mempraktikkan senaman lidah sebelum membaca entli Apek, aduan ditelima mengatakan seolang pengunjung telah tergeliat lidah selepas membaca Apek punya entli...tankyu

~Starwalk~

Monday, July 12, 2010

Sepanyol Juara Piala Dunia 2010

11 commentsJOHANNESBURG – Sepanyol muncul Juara Piala Dunia pertama di bumi Afrika apabila menewaskan Belanda 1-0 menerusi jaringan Andres Iniesta pada minit ke-116 masa tambahan.

Kedua-dua pasukan terikat 0-0 pada separuh masa pertama.
Tindakan pengadil England, Howard Webb melayangkan kad merah kepada pertahanan Belanda, John Heitinga pada minit ke-109 menjadi detik kejatuhan ‘The Flying Dutchman’.- UTUSAN.

Sementara itu pemain muda Jerman Thomas Mueller menerima kasut emas 'Golden Ball' selepas David Villa dan juga Wesley Sneijder gagal menjaringkan gol pada perlawanan akhir.

Lain-lain anugerah:
Diego Forlan dianugerahkan 'Golden Ball'
Iker Casillas dianugerahkan 'Golden Glove'

(Renungan Bersama : Perlawanan yang menyaksikan 'kad kuning' ditaburkan kepada ramai pemain kedua-dua pasukan. Perlawanan yang memaparkan pemain Sepanyol dan Belanda terlalu berhati-hati untuk membuat serangan sehingga hanya satu gol dijaringkan. Apapun satu sejarah tercipta dengan Sepanyol kini tergolong dalam kumpu

Newer Posts Older Posts Home

.
Powered by Blogger.